Tietosuoja-asiantuntija

Opsecin joukkue koostuu Suomen parhaimmista tietohallinnon, tietoturvallisuuden ja tietosuojan osaajista. Joukkueemme tehtävä Opsec Oy:lla on tuottaa asiakkaillemme heidän liiketoimensa menestyksen tueksi tehokkaat ja laadukkaat tietohallinto-, tietoturva- ja tietosuojapalvelut.

Toimintamme perustuu luottamukseen, rehellisyyteen ja kumppanuuteen. Osaavat, sitoutuneet ja hyvin yhteen pelaavat ihmiset varmistavat Asiakkaidemme ja sitä kautta oman menetyksemme. Arjessa meille on tärkeää asiakkaiden auttaminen, osaamisen jakaminen ja toisista välittäminen. Työntekijämme ovat tärkein voimavaramme ja pidämme huolta jokaisesta tarjoamalla mm. hyvin kattavat terveydenhuollon palvelut ja vakuutukset.

Lisäksi saat meiltä laajan asiantuntijatuen, koulutusta, valmiit työvälineet ja prosessiohjeet sekä erinomaiset asiakkaat. Tehtävissä menestymisessä auttaa kiinnostus yksityisyyden suojaan ja tietosuojaan liittyvää lainsäädäntöä ja tekemistä kohtaan sekä yhteistyö- ja viestintätaidot. Kielivaatimuksena on hyvä suomen ja englannin kielen suullinen ja kirjallinen osaaminen. 

Tehtävät

Tietosuoja-asiantuntijoiden tehtävät sisältävät monipuolisia tietosuojaan liittyviä suunnittelu- ja toteutustehtäviä yrityksissä ja julkishallinnon organisaatioissa. Olemme palvelutuottaja asiakkaillemme ja tehtävämme on ratkaista heidän arjessaan eteen tulevat tietosuojahaasteet yhteistyöllä ja omalla erityisosaamisellamme.

Tukena sinulle toimivat muut asiantuntijamme ja he odottavat sinulta tukea sinun vahvuusalueellasi. Työ on usein kuitenkin itsenäistä työskentelyä suoraan asiakkaiden kanssa. Työtehtävät koostuvat eri kokoisten ja eri toimialojen tietosuojaprojekteista, kartoituksista, tietosuojaa koskevista vaikutustenarvioinneista ja jatkuvista tietosuojavastaavan tehtävistä. Tyypillisiä tehtäviä ovat käytännössä:

 • Organisaation tai sen osan tietosuojatason ja toiminnan lainmukaisuuden arviointi ja kehityssuunnitelman laatiminen, raportointi asiakkaillemme tietosuojan ja lainmukaisuuden tilanteesta
 • Hankinnoissa ja sopimuksissa opastaminen ja sopimusneuvottelut asiakkaiden puolesta tai tukena. Sopimusneuvottelut ja hankintakonsultointi sisältävät usein muitakin kuin tietosuoja-asioita.
 • Tietosuojalainsäädännön noudattamisen tavat ja tulkinnat eri tilanteissa
 • Henkilötietojen käsittelytoimien inventoinnit, tietojen siirtojen kartoitukset ja kansainvälisten tietojen siirtojen arviot
 • Tietosuojaa koskevat vaikutustenarvioinnit, oikeuksien tasapainotestit. kirjalliset tarpeellisuusarviot ja vastaavat selvitykset
 • Henkilötietojen käsittelyn riskien arvioinnit ja riskiarvioimenetelmien kehittäminen
 • Tietosuojan kehityssuunnitelmat ja niiden käytännön toteuttaminen asiakkaillamme

Tietosuoja-asiantuntijan osalta vaatimuksena on oikeustieteiden ylempi korkeakoulututkinto (tai vastaava soveltuva). Tutkintoa täydentää muu soveltuva koulutus tai työkokemus ja ehkä tietosuojatyöhön soveltuva sertifiointi. Tuemme myös sellaisen hankinnassa, jos sitä ei vielä ole. Edellytämme myös yhteenlaskettuna noin vuoden mittaista täysipäiväistä työkokemusta tietosuojaan liittyvistä tehtävistä. Kokemuksesta organisaatioiden sisällä tapahtuvasta kehitystyöstä, laadunhallinnasta ja -valvonnasta sekä prosessien suunnittelusta ja johtamisesta on merkittävästi hyötyä.

Tehtäviin kuuluu itsenäistä projektivastuuta tietosuojan kehitysprojekteista, suunnittelu- ja kehitystehtäviä jatkuvan tietosuojatyön toteuttamiseksi sekä vuosisuunnitelmien laatimista ja niiden toteuttamista ja valvontaa asiakkaillamme. Kyseessä on melko itsenäinen asiantuntijarooli, jossa tulee pystyä pitämään välillä useitakin lankoja näpeissään. Työtehtävät voivat vaihdella toimialoittain melko paljon, sillä meillä on Asiakkaita vähän jokaiselta sektorilta. Mutta se on usein myös työn suola.

Hakemuksen voit lähettää alla olevalla lomakkeella. Tehtävä täytetään sopivan henkilön löydyttyä.

Lisätietoja tehtävästä antaa Opsec Oy:n tietosuojavastaava Jari Ala-Varvi, jari.ala-varvi@opsec.fi 

Soita tai laita postia, jos haluat kuulla tehtävästä tai työstä tarkemmin minulta tai tulevalta kollegaltasi!

 • Valitse alta tehtävä, johon haet ja täytä seuraava lomake.
 • Lataa tähän ansioluettelosi PDF-tiedostona.
  Max. file size: 128 MB.
 • Lataa tähän hakemus PDF-tiedostona.
  Max. file size: 128 MB.