Opsec Oy:n asiantuntijoita

Haemme joukkueeseemme tietosuoja-asiantuntijaa

Haemme vakituiseen työsuhteeseen tietosuoja-asiantuntijaa. Tietosuoja-asiantuntijoiden tehtävät sisältävät monipuolisia tietosuojaan liittyviä suunnittelu- ja toteutustehtäviä yrityksissä ja julkishallinnon organisaatioissa. Olemme palvelutuottaja asiakkaillemme ja tehtävämme on ratkaista heidän arjessaan eteen tulevat tietosuojahaasteet yhteistyöllä ja omalla erityisosaamisellamme.

Opsec Oy:n tärkein tehtävä on luoda asiakkailleen tehokas, toimiva ja turvallinen IT-ympäristö tuottamalla heille tietohallinnon, tietoturvan ja tietosuojan johtamis- ja asiantuntijapalveluita sekä ylläpito- ja tukipalveluita. Meille on myönnetty tietoturvallisuuden hallintajärjestelmän sertifikaatti standardin ISO/IEC 27001:2013 mukaisesti. Lisäksi meiltä löytyy turvallisuusalan elinkeinolupa rikoksen paljastamiseen johtavaan IT-tutkintaan.

Opsec Oy kuuluu Rauhala Yhtiöt Oy:n konserniin. Rauhala Yhtiöt on 1991 perustettu suomalainen perheyritys. Lue lisää historiastamme täältä.

Mitä odotamme sinulta?

Tietosuoja-asiantuntijan osalta vaatimuksena on oikeustieteiden ylempi korkeakoulututkinto (tai vastaava soveltuva). Tutkintoa täydentää muu soveltuva koulutus tai työkokemus ja ehkä tietosuojatyöhön soveltuva sertifiointi. Edellytämme myös yhteenlaskettuna noin kahden vuoden mittaista täysipäiväistä työkokemusta tietosuojaan liittyvistä tehtävistä. Kokemuksesta organisaatioiden sisällä tapahtuvasta kehitystyöstä, laadunhallinnasta ja -valvonnasta sekä prosessien suunnittelusta ja johtamisesta on merkittävästi hyötyä. Tehtävissä menestymisessä auttaa kiinnostus yksityisyyden suojaan, tietosuojaan ja datatalouteen liittyvään lainsäädäntöön ja halu käytännön tekemiseen, sekä yhteistyö- ja viestintätaidot.
Kielivaatimuksena on suomen ja englannin kielen osaaminen.

Tätä työsi sisältäisi  

Työtehtävät koostuvat eri kokoisten ja eri toimialojen tietosuojaprojekteista, kartoituksista, tietosuojaa koskevista vaikutustenarvioinneista ja jatkuvista tietosuojavastaavan tehtävistä. Tyypillisiä tehtäviä ovat käytännössä:

  • Organisaation tai sen osan tietosuojan tason ja toiminnan lainmukaisuuden arviointi ja kehityssuunnitelmien laatiminen, raportointi asiakkaillemme tietosuojan ja lainmukaisuuden tilanteesta
  • Hankinnoissa ja sopimuksissa opastaminen ja sopimusneuvottelut asiakkaiden puolesta tai tukena. Sopimusneuvottelut ja hankintakonsultointi sisältävät usein muitakin kuin tietosuoja-asioita.
  • Tietosuojalainsäädännön noudattamisen tavat ja tulkinnat
  • Henkilötietojen käsittelytoimien inventoinnit, tietojen siirtojen kartoitukset ja kansainvälisten tietojen siirtojen arviot
  • Tietosuojaa koskevat vaikutustenarvioinnit, oikeuksien tasapainotestit. Kirjalliset tarpeellisuusarviot ja vastaavat selvitykset 
  • Henkilötietojen käsittelyn riskien arvioinnit ja riskiarvioimenetelmien kehittäminen
  • Tietosuojan kehityssuunnitelmat ja niiden käytännön toteuttaminen asiakkaillamme 

Tehtäviin kuuluu itsenäistä projektivastuuta tietosuojan kehitysprojekteista, suunnittelu- ja kehitystehtäviä jatkuvan tietosuojatyön toteuttamiseksi sekä vuosisuunnitelmien laatimista ja niiden toteuttamista ja valvontaa asiakkaillamme. Kyseessä on itsenäinen asiantuntijarooli, jossa tulee pystyä pitämään välillä useitakin lankoja näpeissään. Tukena sinulle toimivat muut asiantuntijamme ja he odottavat sinulta tukea sinun vahvuusalueellasi. Työtehtävät voivat vaihdella toimialoittain melko paljon, sillä meillä on asiakkaita vähän jokaiselta toimialalta ja myös julkiselta sektorilta. Mutta se on usein myös työn suola

Mitä me tarjoamme sinulle?

Arjessa meille on tärkeää asiakkaiden auttaminen, osaamisen jakaminen ja toisista välittäminen. Työntekijämme ovat tärkein voimavaramme ja pidämme huolta jokaisesta tarjoamalla mm. hyvin kattavat terveydenhuollon palvelut ja vakuutukset.

Lisäksi saat meiltä laajan asiantuntijatuen, koulutusta, valmiit työvälineet ja prosessiohjeet sekä erinomaiset asiakkaat. Sopimus tulee olemaan kokoaikainen ja toistaiseksi voimassa oleva.

Sijaintisi voi olla päätoimipaikkamme läheisyydessä Seinäjoen talousalueella, tai missä päin Suomea tahansa. Meillä voit työskennellä toimistolla, etänä tai hybridinä.

Hakemuksen voit toimittaa tämän linkin kautta. Tehtävä täytetään sopivan henkilön löydyttyä. Lisätietoja tehtävästä antaa Opsec Oy:n tietosuojavastaava Jari Ala-Varvi, jari.ala-varvi@opsec.fi