Asiakaskokemuksia

Tehtävämme on saada asiakkaille toimiva ja turvallinen IT-ympäristö tuottamalla heille tietoturvan, tietosuojan ja tietohallinnon johtamis- ja asiantuntijapalveluita sekä IT-toimintojen ylläpito- ja tukipalveluita.

Palvelumme koostuvat aina asiakkaan ja asiantuntijoiden yhteistyössä tekemistä tavoitteista. Yhteistyö aloitetaan käymällä läpi asiakkaan toimintaympäristö ja sen asettamat vaatimukset. Näin voimme tuottaa palveluita, joiden avulla asiakas voi tehostaa, turvata ja kehittää omaa liiketoimintaansa. Yhteistyö perustuu aina luottamukseen, rehellisyyteen ja kumppanuuteen.

Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin ja ota meihin yhteyttä.

Opsec Oy, asiakaskokemuksia, Jouni Halkosaari, Tuoretie

Tuoretie Oy, Jouni Halkosaari, kehityspäällikkö

“Tieto on meidän pääomaa ja siksi myös tietoturvatason on oltava todella korkealla”

Tuoretie Oy on elintarvikelogistiikkaan keskittynyt yritys, joka ohjaa, kehittää ja tuottaa monipuolisia ja kustannustehokkaita logistiikkapalveluita elintarviketeollisuudelle ja muille yritysasiakkaille. Laajojen kotimaan logistiikkapalveluiden lisäksi Tuoretie tuottaa asiakkailleen vienti- ja tuontikuljetuksia sekä niihin liittyvät sähköiset Tullin asiointipalvelut. Tuoretiellä työskentelee noin 40 logistiikan ammattilaista ja liikevaihto oli vuonna 2018 noin 66 miljoonaa euroa.

Lue lisää...

Tuoretien kehityspäällikkö Jouni Halkosaari on ollut talossa jo 13 vuotta ja vastaa pääasiassa yrityksen ICT-toiminnoista, logistiikan sähköisistä palveluista ja elintarvikejakelusta. Hän on myös mukana monissa yrityksen kehityshankkeissa sekä toimii johtoryhmän jäsenenä ja palvelutiimin esimiehenä. – Panostamme aktiivisesti logistiikan sähköisten palveluiden kehitykseen, kuten esimerkiksi sanomanvälitykseen ja integraatioihin, liiketoimintaverkoston digitalisointiin, jakelun ohjaukseen, logistiikan palveluportaaliin, jne. Tällä tavoin voimme tarjota asiakkaillemme kokonaisvaltaista ja tehokasta logistiikkapalvelua, Halkosaari kertoo.

Tuoretien toiminta perustuu verkostomaiseen liiketoimintaan, jossa suurin osa logistiikan tuottamiseen tarvittavista resursseista ostetaan alihankintana. Sen vuoksi yrityksen pääasiallinen toiminta koostuu erittäin laajojen verkostojen ja resurssien ohjaamisesta. – Meillä on toiminnastamme valtava määrä dataa. Tieto on meidän pääomaa ja siksi myös tietoturvatason on oltava todella korkealla, Halkosaari lisää.

Yhteistyö Opsec Oy:n kanssa

Tuoretien ja Opsecin yhteistyö alkoi vuonna 2016. – Etsimme silloin sopivaa kumppania kehittämään kanssamme yrityksen tietoturvaa ja päädyimme Opseciin. Tärkeintä kumppanin valinnassa oli alusta alkaen luottamuksellisen suhteen syntyminen ja vahva osaaminen, Halkosaari kertoo.

Yhteistyön alussa Opsecin asiantuntijat tekivät Tuoretielle tietoturvan riskianalyysin ja teknisiä testauksia, joiden perusteella sovittiin tarvittavista kehitystoimenpiteitä. Muutoksia on tehty mm. organisaation toimintaprosesseihin ja teknisiin kehitystoimenpiteisiin sekä henkilökunnan ohjeistamiseen ja koulutukseen.

– Yhteistyö on jatkunut, koska olemme olleet siihen tyytyväisiä ja tietoturva nähdään meillä jatkuvana kehityskohteena laajojen tietojenkäsittelyprosessien vuoksi, Halkosaari jatkaa.

Vuosien varrella Opsecin asiantuntijat ovat säännöllisesti tehneet Tuoretielle tietoturvatestauksia ja riskianalyysejä sekä ehdottaneet ja toteuttaneet niiden perusteella tarvittavia kehitystoimenpiteitä. Viimeisen vuoden aikana Opsec on ollut alusta asti mukana yrityksen tietosuojan kehittämisessä. Lisäksi Opsecin asiantuntijat ovat keskittyneet Tuoretien Office 365 -palvelun suojaamiseen, käyttäjien monivaiheisen tunnistautumisen käyttöönottamiseen ja avustaneet mahdollisiin tietoturvapoikkeamiin varautumisessa. Näin Tuoretien tietoturvallisuustaso on saatu pidettyä liiketoiminnan vaatimalla tasolla.

– Yhteistyön parhaita puolia on ollut helppous. Opsecin väkeä on ollut aina helppoa lähestyä ja heillä on myös sellainen mukavan positiivinen tekemisen meininki. Kaikki projektit ovat edenneet suunnitelmien mukaan ja olen ollut tyytyväinen yhteistyön tuloksiin, Halkosaari lisää lopuksi.

Seinäjoen Energia Oy, Seppo Haapamäki, tietohallintopäällikkö – katso video

Luottamus ja yhteistyö on niin syvää, että se on mielestäni enemmän kuin sata jänistä

Seinäjoen Energia tarjoaa energiahuoltoa Seinäjoen alueelle. Yhteistyö Opsecin kanssa kattaa pitkälti kaiken, mitä IT:seen voi kuulua – aina tietoturvasta johtojen vetämiseen. Opsecin työntekijät ovat melkein kuin oman talon väkeä.

Lue lisää...

Opsecin ja Seinäjoen Energian yhteistyö alkoi noin viisi vuotta sitten, kun Seinäjoen Energian tietohallintopäällikkö Seppo Haapamäki kaipasi apukäsiä ja vahvistusta IT-tiimiin. Opsec siirtyi pikkuhiljaa mukaan toimintaan, kehittämiseen ja suunnitteluun.

– Yhteistyö pitää sisällään meidän tapauksessamme kaiken, mitä IT:seen nyt voi kuulua.

Jaamme töitä keskenämme. Joskus se voi olla Service Desk -hommaa, joskus siivotaan lattioita, joskus vedetään johtoa ja joskus johdetaan – eli kaikkea mahdollista, mitä tässä IT:ssä nyt voi olla. Olemme tällaisia sekatyömiehiä, Haapamäki virnistää.

Tietoturva ja tietosuoja tärkeässä roolissa

Energia-alan yhtiönä tietoturva on Seinäjoen Energian toiminnassa hyvin tärkeässä roolissa. Yhdessä Opsecin kanssa on tehty töitä sen eteen, etteivät kutsumattomat vieraat pääse käsiksi mihinkään, mihin heidän ei pitäisi päästä. Opsec on tuottanut Seinäjoen Energialle myös tietosuojaan liittyviä palveluita, joiden yhteydessä kartoitettiin tietoturvauhkia ja luotiin toimintamalleja sekä erilaisia ratkaisuja uhkien taklaamiseksi.

– Mielestäni olemme tehneet aika hyvät analyysit ja dokumentit. Tällaisen yhteistyön tuloksena on saatu rakennettua kokonaispalvelu, Haapamäki toteaa.

”Minä voin luottaa siihen, että homma tapahtuu ja asiat etenevät”

Yhteistyö Opsecin ja Seinäjoen Energain välillä on Haapamäen mukaan tiivistä ja tehokasta. Opsec ei ole vain toimittaja vaan kumppani, joka on olennainen osa arkea.

– Arkemme on muuttunut yhteistyössä niin, että minä voin luottaa siihen, että homma tapahtuu ja asiat etenevät ilman, että minun tarvitsee katsoa perään. He pystyvät itsenäiseen työhön, Haapamäki kuvailee.

– Yhteistyömme on vähän kuin parisuhde. Sitä ei pitäisi pitää itsestäänselvyytenä. Luottamus ja yhteistyö on niin syvää, että se on mielestäni enemmän kuin sata jänistä, jos niin voi sanoa, Haapamäki summaa.

Atexor Oy, Tarmo Rintala, Senior Manager, Technology at Atexor Oy – katso video

Vähemmän harmaita hiuksia ja enemmän aikaa

Harmaiden hiusten välttämiseksi ja ajan säästämiseksi on valaisinratkaisuja valmistava Atexor ulkoistanut käyttämiensä IT-palveluiden tuottamisen Opsecille. Kun kokonaisuudesta vastaa luotettava kumppani, ei Atexorin omaa aikaa enää huku tulipalojen sammutteluun.

Lue lisää...

Atexor valmistaa SLAM® LED-valaisimia räjähdysvaarallisiin tiloihin, kuten esimerkiksi öljysäiliöihin. Atexorin Senior Manager, Technology Tarmo Rintala on ollut talossa jo vuodesta 1996 lähtien.

– Kuulun kai jo kalustoon. Yhtenä tehtävänäni on muun muassa kaikennäköisten IT-järjestelmien hallinnointi ja niistä vastaaminen. Tässä me käytämme ulkoista IT-palvelua eli Opsecia, Rintala kertoo.

Paikallinen ja luotettava kumppani

Opsecin ja Atexorin yhteistyö alkoi vuonna 2010. Yhteistyöhön ja Opsecin tuottamaan palvelukokonaisuuteen kuuluvat muun muassa IT-päällikkö, käytännön lähituki, budjetointi, suunnittelu ja pitkälti kaikki tietoturvaan liittyvät palvelut. Uusimpana ovat mukaan tulleet EU:n uuteen tietosuoja-asetukseen liittyvät asiat.

– Päädyimme yhteistyöhön Opsecin kanssa, koska he olivat aktiivisia, paikallisia ja tuntuivat luotettavilta. Luotettaviksi he ovat myös osoittautuneet. En ainakaan näin yhtäkkiä muista, että vastaavaa konseptia olisi ollut tarjolla kenelläkään muulla, Rintala muistelee.

– Meillä on kuukausittain palaverit IT-päällikön kanssa, joissa käymme läpi arjen haasteita, Rintala sanoo.

Aikaa ei kulu tulipalojen sammutteluun

Yhteistyö Opsecin kanssa näkyy Rintalan mukaan konkreettisimmin erilaisissa arjen haasteissa sekä vikatilanteissa – kun hiiri ei toimi, patterit tai tulostimen värit ovat lopussa ja niin edelleen. Opsecin ansiosta Rintalan ja Atexorin omaa aikaa säästyy.

– Minulla olisi varmasti paljon enemmän harmaita hiuksia, jos tätä yhteistyötä ei olisi. Arki olisi sellaista tulipalojen sammuttelua, johon minulla itselläni ei todennäköisesti riittäisi aika, Rintala toteaa.

Opsec Oy:n yritysvideo. Videolla mukana Lakeuden Etappi Oy:n toimitusjohtaja Pekka Kontio – katso video

 

 

Asiantuntijoidemme osaamista on käytetty mm.:

 • Tietojärjestelmien, palvelinten ja verkkojen ylläpitoon
 • Tietotekniikan tukipalveluihin ja niiden järjestämisen suunnitteluun
 • Tietotekniikan hankinnoissa, budjetoinneissa ja leasing-sopimuksissa
 • Tietohallinnon suunnitteluun ja johtamiseen
 • Yritysten toiminnan tehostamiseen IT-palvelu- ja teknologiaratkaisujen avulla
 • Tietojärjestelmien, palvelinten ja verkkojen tietoturvallisuustestaukseen ja jatkuvaan valvontaan
 • Tietoturvallisuusauditointeihin ja -tarkastuksiin
 • Yritysten tietoturvallisuuden tilannekuvan tuottamiseen
 • Rikostorjuntaan ja väärinkäytösten ennaltaehkäisyyn
 • Yritysten toiminnan vikasietoisuuden ja jatkuvuuden parantamiseen
 • Tietoturvallisuuden johtamis- ja hallintajärjestelmien luomiseen ja kehittämiseen
 • Yritysten tietosuojan toteutumiseen
 • IT-projektien eteenpäin viemiseen
 • Yritysten tietoturva- ja tietosuojakonsultointiin
 • Henkilökunnan ohjeistamiseen ja kouluttamiseen