Tietosuojakoordinaattori – vaihtoehto tietosuojavastaavalle?

Vaikka organisaatiosi ei tarvitse nimittää tietosuojavastaavaa, on kaikki muut asetuksen velvoitteet kuitenkin hoidettava. Tietosuojakoordinaattori on palvelu, joka keskittyy tietosuojatyön tavoitteelliseen tekemiseen ja sen jatkuvuuden toteuttamiseen. Toisin kuin yksittäisessä kertaluontoisessa projektissa, tässä palvelussa koordinaattori keskittyy tehtäviinsä vuosikellon mukaan huomioiden kuitenkin kaikki välttämättömät velvoitteet.

Tämä säästää usein kertakustannuksia, eikä sido asiakkaan työntekijöitä kerralla tietosuojatyöhön. Tietosuojatyön tulisi organisaatioiden muutosten vuoksi olla aina jatkuvaa – tällä palvelulla jatkuvuus on aina helppo varmistaa. Apuna on Opsecin tietosuojan toimintakäsikirja sekä tarvittavat työkalut ja pohjat kaiken hoitamiseen. Et tarvitse mitään lisäohjelmistoja tai -palveluita.

Tietosuojavastaavan ensisijaisia tehtäviä organisaatioissa on tietosuojan toteutumisen ja lainsäädännön noudattamisen valvonta. Tietosuojavastaava ei välttämättä aina ehdi toteuttamaan tätä työtä sen vaatimalla huomiolla tai työn tekemisen ja sen valvonnan ristiriita aiheuttaa mahdollisia ongelmia. Siksi Tietosuojakoordinaattori-palveluamme käyttävät myös monet organisaatiot, joilla jo on tietosuojavastaava entuudestaan.

Tietosuojakoordinaattori voi toimia myös organisaation tietosuojatyöryhmän ohjaajana. Osa asiakkaistamme käyttääkin palvelua siten, että me luomme tavoitteelliset suunnitelmat, valvomme niiden etenemistä ja raportoimme tilanteesta jatkuvasti. Näin oma henkilöstö voi keskittyä vain vuosikellon mukaisten tehtävien suorittamiseen ja jättää kokonaisvastuun meille.

Palvelusisältöön voidaan räätälöidysti sopia ohjaamiseen ja johtamiseen liittyviä tehtäviä, mutta myös itse toteuttamista teemme mielellämme.

Ota yhteyttä ja neuvotellaan sinulle sopiva malli!

Tietosuojavastaava palveluna

Lainsäädäntö velvoittaa tietyissä tapauksissa organisaatioita nimeämään tietosuojavastaavan. Ehto täyttyy esim. organisaatioilla, joiden ydintehtäviin kuuluu henkilötietojen käsittely. Meiltä voit tilata tietosuojavastaavan palveluna. Lue aiheesta lisää täältä.