Opsec Oy:n IT-tutkinta

IT-tutkinta

Ota yhteyttä, jos epäilet joutuneesi yritysvakoilun tai tietojen kalastelun uhriksi. Organisaatioiden laitteet ja niiden tarjoama data ovat tietorikosten todisteita, joten jätä rikosvälineiden käsitteleminen ja tietorikosten selvittäminen aina ammattilaisille. Älä koske tutkittavaan aineistoon, koska sormenjälkesi datassa voivat johtaa rikostutkinnan väärille urille tai pahimmassa tapauksessa saattavat tehdä sinusta syyllisen.

Ota yhteyttä, jos:

  • IT-ympäristösi toiminnassa on odottamattomia ja oudoilta tuntuvia poikkeamia
  • Tietoa on kadonnut tahallisesti tai tahattomasti
  • Epäilet organisaatiosi luottamuksellisten tietojen joutuneen vääriin käsiin ja tarvitset epäilyillesi vahvistuksen tai todisteita IT-laitteista
  • Epäilet tietorikosta ja haluat kartoittaa tilanteen täysin luottamuksellisesti ennen viranomaisen puoleen kääntymistä

IT-tutkintaan kuuluu mm. todisteiden ja lisänäytön hankinta tietoteknisiltä laitteilta rikosepäilytilanteissa, tahallisesti tuhotun tai tahattomasti hävinneen tiedon palautus sekä salasanojen murtaminen tai muulla tavalla lukkiutuneen järjestelmän avaaminen.

Miksi Opsec Oy:n IT-tutkinta?

Opsec Oy:llä on Suomessa ainoana IT-yrityksenä viranomaisen lupa rikosten paljastamiseen johtavaan tutkintaan (laki yksityisistä turvallisuuspalveluista). Toimimme kuitenkin viranomaisista riippumattomina: toimeksiantaja päättää milloin vastuu siirtyy viranomaisille ja milloin sovitellaan asiat itse.

Luottamuksellisuus

Riskin ilmettyä tai rikoksen paljastuttua annamme yksityiskohtaiset ohjeet, miten tilanteessa kannattaa edetä.

Toimimme aina äärimmäisen hienotunteisesti ja luottamuksellisesti. Tuloksista kuulee vain tutkinnan tilannut taho.

Aika ratkaisee

Mitä nopeammin olet yhteydessä, sen parempi. Kysyminen ei maksa mitään. Ota yhteyttä heti, kun epäilyksesi heräävät: käytössä olevien tietojärjestelmien tai väärin käsiteltyjen tietoaineistojen tietoa katoaa ajan myötä enemmän ja tiedon eheys kärsii.