Opsec Oy:n IT-tutkinta

IT-tutkinta

Tiesithän, että rikosten paljastaminen ja selvittäminen alihankintana vaatii turvallisuusalan elinkeinoluvan? Vaikka petos tai varkaus olisi tapahtunut tietoverkon kautta, ei tavallinen IT-yritys saa asiaa selvittää. Suomessa nämä turvallisuuspalvelut eivät kuulu palvelujen tarjoamisesta annetun lain vapaasti tarjottaviin palveluihin. 

Jokaisella on Suomessa oikeus tutkia itseensä kohdistuvia väärinkäytöksiä ja rikoksia. Usein siihen ei kuitenkaan riitä osaaminen tai keinot. Etenkin jos mennään tietoverkkoihin ja -järjestelmiin. Whistleblowing-direktiivi, ilmiantajien suojeluun liittyvät asiat ja yrityksissä tapahtuvat väärinkäytökset ovat kuitenkin arkipäivää. Näissä me pystymme auttamaan. Opsecilla on ollut turvallisuusalan elinkeinolupa vuodesta 2010, joten tarvittavien työkalujen lisäksi löytyy myös kokemusta.     

Voit olla meihin yhteydessä myös, jos epäilet joutuneesi yritysvakoilun tai tietojen kalastelun uhriksi. Organisaatioiden laitteet ja niiden tarjoama data ovat tietorikosten todisteita, joten jätä rikosvälineiden käsitteleminen ja tietorikosten selvittäminen aina ammattilaisille. Älä anna kenenkään koskea tutkittavaan aineistoon, koska väärät sormenjäljet datassa voivat vaarantaa tutkinnan tai pahimmassa tapauksessa tehdä sinusta syyllisen.

Ota yhteyttä, jos:

  • Epäilet rikosta tai väärinkäytöstä ja haluat kartoittaa tilanteen täysin luottamuksellisesti ennen viranomaisen puoleen kääntymistä
  • Epäilet organisaatiosi luottamuksellisten tietojen joutuneen vääriin käsiin ja tarvitset epäilyillesi vahvistuksen tai todisteita IT-laitteista
  • IT-ympäristösi toiminnassa on odottamattomia ja oudoilta tuntuvia poikkeamia
  • Tietoa on kadonnut tahallisesti tai tahattomasti

IT-tutkintaan kuuluu mm. todisteiden ja lisänäytön hankinta tietoteknisiltä laitteilta rikosepäilytilanteissa, tahallisesti tuhotun tai tahattomasti hävinneen tiedon palautus sekä salasanojen murtaminen tai muulla tavalla lukkiutuneen järjestelmän avaaminen.

Miksi Opsec Oy:n IT-tutkinta?

Opsec Oy:llä on Suomessa ainoana IT-yrityksenä viranomaisen lupa rikosten paljastamiseen johtavaan tutkintaan (laki yksityisistä turvallisuuspalveluista). Toimimme kuitenkin viranomaisista riippumattomina: toimeksiantaja päättää milloin vastuu siirtyy viranomaisille ja milloin sovitellaan asiat itse.

Luottamuksellisuus

Riskin ilmettyä tai rikoksen paljastuttua annamme yksityiskohtaiset ohjeet, miten tilanteessa kannattaa edetä.

Toimimme aina äärimmäisen hienotunteisesti ja luottamuksellisesti. Tuloksista kuulee vain tutkinnan tilannut taho.

Aika ratkaisee

Mitä nopeammin olet yhteydessä, sen parempi. Kysyminen ei maksa mitään. Ota yhteyttä heti, kun epäilyksesi heräävät: käytössä olevien tietojärjestelmien tai väärin käsiteltyjen tietoaineistojen tietoa katoaa ajan myötä enemmän ja tiedon eheys kärsii.