Opsec osaksi Rauhala Yhtiöitä

Rauhala Yhtiöt Oy on ostanut enemmistöosuuden Opsec Oy:sta 4.10.2023 toteutuneella yrityskaupalla. Kaupan myötä Opsec siirtyy Rauhala Yhtiöiden tytäryhtiöksi. Kauppa yhdistää Rauhalan OnCloud-palvelun ja Opsecin ydinosaamisen, eli tietoturva-, tietosuoja- ja tietohallintopalvelut. Opsec jatkaa toimintaansa osana Rauhala Yhtiöitä entistä vahvempana, sillä kaupan myötä Rauhalan OnCloud-liiketoiminta siirtyy tytäryhtiö Opsecin brändin alle.

Vuonna 2009 Seinäjoella perustettu Opsec Oy on IT-alan asiantuntijayritys, jonka osaaminen keskittyy tietoturvan, tietosuojan ja tietohallinnon johtamis- ja asiantuntijapalveluihin sekä IT-toimintojen ylläpito- ja tukipalveluihin. Opsecin liikevaihto oli vuonna 2022 noin 1,1 miljoonaa ja se työllistää 12 henkilöä. Sekä työntekijät että kolme perustajaosakasta jatkavat työskentelyä yhtiössä.

– Tavoitteenamme on vastata yhä paremmin asiakkaidemme ja nykymarkkinan tietoturvatarpeisiin, jotka ovat nousseet viime vuosien aikana yhä vaativammalle tasolle erilaisten vakavien tietoturvahyökkäysten ja -loukkausten sekä vallitsevan maailmantilanteen myötä. Opsecin osaaminen keskittyy juuri tähän kenttään ja täydentää näin erinomaisesti Rauhalan OnCloud-palveluita. Rauhalalla on määrätietoinen kasvustrategia, jota tämä kauppa tukee. Saamme yhä leveämmät hartiat hoitamaan asiakkaidemme IT-ratkaisuja, kertoo Rauhala Yhtiöiden toimitusjohtaja Klaus Viljanmaa, joka kokee Opsecin olleen luonnollinen valinta samankaltaisen arvomaailman vuoksi.

– Me Opsecilla halusimme ottaa toiminnassamme uuden harppauksen ja vaihtoehtoja pohdiskellessamme tämä mahdollisuus tuli sopivasti eteemme. Yrityskaupan ansiosta opseclaiset pystyvät keskittymään yhä paremmin ydinosaamisensa kehittämiseen, ja samalla saamme entistä paremmat edellytykset palvella asiakkaitamme niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin. Yhdessä Rauhalan kanssa meillä on vankkaa osaamista, jota tarvitaan alalla erityisesti nyt, kun alan lainsäädäntö ja standardit päivittyvät tiheään tahtiin. Pystymme vastaamaan tähänkin tarpeeseen erinomaisesti, sillä lakiosaamista löytyy meiltä runsaasti ja juristimme ovat valmiudessa auttamaan monimutkaistuvien regulaatioiden kanssa, kertoo Mika Lindberg, Opsecin toimitusjohtaja ja yksi kolmesta osakkaasta.

Rauhala Yhtiöiden omistajien vahva tahtotila on kehittää ja kasvattaa yrityksen toimintaa tulevinakin vuosina. Seuraava omistajasukupolvi suuntaa katseensa nimenomaan toiminnan kestävyyden sekä jatkuvuuden takaamiseen ja näihin asioihin omistajat ovat valmiita panostamaan.

–  Opsec tukee kasvustrategiaamme ja selkeää yhteistä näkemystämme siitä, että haluamme jatkossakin taata asiakkaittemme toimintakyvyn ja liiketoiminnan turvallisuuden tarjoamalla yhä kattavampaa asiantuntijuutta. Odotamme innolla omistajatahollakin, että pääsemme toteuttamaan yhtiöiden yhdistymistä ja viemään asioita suunnittelupöydältä käytäntöön. Toivotamme Opsecin joukkueen oikein lämpimästi tervetulleiksi Rauhala Yhtiöiden perheeseen, kertoo Rauhala Yhtiöiden omistajaperheen jäsen Tommi Hakanpää.

Mitä yhdistyminen tarkoittaa Opsecin asiakkaille?

Rauhala Yhtiöiden kanssa yhdistyminen tuo Opsecin asiakkaille lisää vahvaa osaamista ja erittäin monipuolisen palveluvalikoiman käyttöön. Nykyisten, Opsecilta hankittujen palveluiden toimitusta jatketaan normaalisti, eikä yhdistyminen vaadi sopimuksellisia toimenpiteitä Opsecin asiakkailta.

Lisätietoja antaa:

Toimitusjohtaja Mika Lindberg, Opsec Oy, 020 198 6698
Toimitusjohtaja Klaus Viljanmaa, Rauhala Yhtiöt Oy, 020 121 0211
Rauhala Yhtiöiden omistajaperheen edustaja Tommi Hakanpää, 040 844 6346

Tags: