Ville Tunttunen täydentämään Opsecin tietosuojatiimiä

Tietosuojatiimimme vahvistuu entisestään uuden asiantuntijamme Ville Tunttusen astuttua remmiin mukaan. Tietosuoja-asiat ovat hänellä hallussa erityisesti finanssi- ja vakuutusalalta, jonka parissa hän on viimeisimpänä työskennellyt. Koulutustaustaa löytyy niin kansainvälisen oikeuden kuin julkisoikeudenkin aloilta. ”Opinnoissa olen keskittynyt erityisesti oikeustieteen ja tietojenkäsittelytieteiden rajapintaan. Tietosuoja-asioiden painotus on tullut siihen mukaan luonnostaan niin opinnoissa kuin nyt työelämässäkin”, Ville kertaa ja täydentää: ”Olen myös suorittanut alan CIPP/E-sertifioinnin.”

Myös IT-maailma on kiehtonut Villeä jo pidemmän aikaa, joten Opsecin työpaikkailmoitus herätti heti kiinnostusta. ”Näen mahdollisuuden päästä laajentamaan omaa asiantuntijuutta Opsecin riveissä, sekä kasvattamaan näkemystä alaan. On hienoa päästä seuraamaan lähietäisyydeltä näiden palveluiden tarjoamista ja tuoda omaa oikeudellista näkökulmaa asiakastyöhön”, kertoo Ville. Aikaisemmat työtehtävät tietosuojan parissa ovat keskittyneet rekisteröityjen oikeuksiin ja niihin liittyviin kysymyksiin, mutta Opsecilla tarjoutuu mahdollisuus päästä käsittelemään työelämän tietosuojaan ja sopimuksiin liittyviä teemoja. ”Mielestäni on tärkeää tuoda asiakkaille näkemys siitä, että tietosuojaa ei tule nähdä ainoastaan lainsäädännön vaatimuksena, vaan mahdollisuutena tuottaa lisäarvoa niin itse yritykselle kuin sen asiakkaillekin.”

Merkityksellistä työtä erilaisiin yrityskulttuureihin tutustuen

Uudelta työtehtävältä Ville odottaa erityisesti asiakkaiden parissa työskentelyä: ”Odotan kovasti, että pääsen tutustumaan erilaisiin yrityskulttuureihin ja siihen, miten niissä toimitaan tietosuojakentällä. Oma tavoitteeni on päästä tuottamaan asiakasyrityksille oivallus siitä, miksi tietosuojan asiat ylipäätään tehdään tietyllä tavalla ja miksi ne ovat tärkeä osa jokaisen yrityksen arkipäivää niin nyt ja tulevaisuudessa.”

Lähtökohtaisesti tietosuoja-asioissa Villeä kiinnostaa kuitenkin oikeustieteellinen tausta ja se, että myös tietosuoja pohjautuu siihen, miten toimivia yhteiskuntia luodaan. ”Maailma tulee digitalisoitumaan vauhdilla, ja lähes jokaisella tulee olemaan myös digitaalinen henkilöllisyys. Itse koen, että tietosuojaan liittyvät kysymykset kytkeytyvät vahvasti tätä kautta myös ihmisoikeuksiin ja ihmisten mahdollisuuksiin vaikuttaa omien tietojensa käsittelyyn. Yksityisyyteen ja omaisuuden suojaan liittyvät kysymykset ovat vahvasti esillä myös informaation maailmassa”, summaa Ville alan merkityksellisyyttä.


Opsec Oy:n IT-joukkueen yhteystiedot