Niku Hinkka on uusin kiinnitys tietosuojatiimiimme

IT-joukkueemme vahvistuu jälleen, kun tietosuoja-asiantuntija Niku Hinkka liittyi tiimiimme vuoden alussa. Nikun monipuolinen tausta tuo runsaasti uudenlaista osaamista Opsecille. ”Opiskelin juristiksi Tallinnan yliopistossa ja maisteritutkintoa suoritin niin Englantiin kuin Sveitsiin”, Niku kertoo. Opintojen jälkeen lakiasioiden parissa työskentely on tullut tutuksi mitä erilaisimmissa ympäristöissä: ”Olen toiminut muun muassa konsulttiyrittäjänä, työskennellyt lakitoimistoissa, hääräillyt startupien parissa ja toiminut myös julkisella sektorilla elinkeino- ja työllisyyshallinnossa asiantuntijatehtävissä. Lisäksi toimin työoikeusluennoitsijana ja kolumnistina alan lehteen,” Niku täydentää.

Alalla työskentelevät ystävät olivat houkutelleet Nikua IT-puolelle jo pitkään. ”Minua on aina kiinnostanut ihmisoikeusasiat ja koen, että yksityisyydensuoja on käytännön ihmisoikeustyötä parhaimmillaan. Tästä syystä avoinna ollut paikka Opsecilla kiehtoi, ja mielettömän hyvin toteutettu rekrytointiprosessi entisestään vahvisti paikan vetovoimaa”, Niku kehaisee.

Liiketoiminnallista näkemystä ja käytännönläheisyyttä tietosuoja-asioihin

Niku tullaan näkemään asiakkaiden parissa suunnittelemassa ja käyttöönottamassa tietosuojaratkaisuja asiakasyritysten tarpeisiin: ”Kaikki työ, kuten selvitykset ja auditoinnit, tehdään suoraan asiakkaan kanssa. Innolla odotan, että pääsen työskentelemään erilaisten asiakasyritysten parissa, sillä koen vahvuudekseni juuri eri toimialojen ja niiden tarpeiden ymmärtämisen. Ydinosaamistani on tietää juridiset taustat organisaatioiden toiminnassa ja toimintatavoissa. Pyrin tuomaan osaamisellani liiketoiminnallista ja käytännönläheistä näkemystä asiakkaiden tietosuoja-asioihin.”

Tietosuojalainsäädäntö on vielä suhteellisen uusi aihe monille organisaatioille. Alan asiantuntijoiden apu onkin tästä syystä monille toimijoille merkittävässä roolissa. ”Alalla riittää vielä paljon tekemistä tietosuoja-asioiden parissa. Meidän tavoitteenamme Opsecilla on auttaa asiakkaita niin, että tietosuoja ei ole liiketoiminnan jarru, vaan ennemminkin asioiden mahdollistaja, joka pelaa organisaation muiden toimintojen kanssa saumattomasti yhteen”, Niku avaa.

Yritykset saavat huomattavaa hyötyä, kun tietosuoja-asiat ovat kokonaisuutena kunnossa. ”Tällöin kaikki muukin digitalisointi helpottuu, sillä käytännössä dokumentoimme kaikki digiasiat. Näin tulevaisuudessa muun digityön tarve vähentyy ja säästetään niin aikaa kuin rahaakin. Tätä arvoa haluamme olla asiakkaillemme tuottamassa”, summaa Niku kokonaisuutta.


Opsec Oy:n IT-joukkueen kaikki yhteystiedot