Kaikille kone -kampanja

Kaikille kone – lahjoita käytettyjä kannettavia koululaisille ja opiskelijoille

Kaikille kone -kampanja kerää yrityskäytöstä poistuneita ja edelleen hyväkuntoisia kannettavia tietokoneita lahjoitettavaksi koululaisille ja opiskelijoille, jotta etäkoulu ja -opiskelu onnistuisivat mahdollisimman monelta. 

“Koronaviruksen aikainen etäopiskelu on tuonut mukanaan riskin oppilaiden epätasa-arvolle, jos oppilaalla ei ole käytössään tietokonetta opetuksen seuraamiseen sekä tehtävien tekemiseen ja palauttamiseen. Karkeiden arvioiden mukaan kymmenet tuhannet peruskoulun oppilaat saattavat olla ilman tietokonetta tällä hetkellä. Kaikille kone -kampanja haastaa yritykset lahjoittamaan kannettavia tietokoneita Suomen oppilaiden käyttöön. Kampanja on useiden teknologiayritysten ja yhteiskunnan toimijoiden yhteinen kädenojennus oppimisen hyväksi, ja sen suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.” (Opetushallitus, Kaikille kone -kampanja haastaa yritykset lahjoittamaan tarpeettomia tietokoneitaan koululaisille etäopiskeluun ) 

Lisätietoja kampanjasta: www.kaikillekone.fi. Jos yritykselläsi on yli viisi ehjää ja alle kolme vuotta vanhaa kannettavaa tietokonetta, lähetä ne eteenpäin kampanjasivuston ohjeiden mukaan. Voit myös tehdä rahalahjoituksia kampanjalle perustetun keräyslomakkeen kautta. Kampanjan lahjoitusrahoilla hankitaan hyvälaatuisia kunnostettuja koneita niitä tarvitseville koululaisille ja opiskelijoille.

Mahdollistetaan yhdessä tasa-arvoinen oppiminen mahdollisimman monelle!