Neera Kiviluoma, LukioJob -tutustuminen IT-alaan, Opsec Oy

“Nyt olen paljon varmempi siitä, että vuoden päästä haen yhteishaussa IT-alan opiskelupaikkaa”

Koulussani, Seinäjoen lukiolla, järjestettiin LukioJob, jonka tarkoituksena oli antaa lukion toisen vuoden opiskelijoille mahdollisuus päästä tutustumaan itseä kiinnostavaan alaan ja samalla myös työelämään kahdeksi päiväksi. Itse halusin tutustua IT-alaan ja sain tutustumispaikan Opsec Oy:ltä.

Pääsin näkemään laajasti IT-alaa ja samalla kuulemaan myös viestinnästä ja markkinoinnista. Sain seurata asiantuntijoiden työntekoa ja he kertoivat samalla, mitä heidän työhönsä kuuluu ja missä he ovat opiskelleet. Minulle näytettiin ja kerrottiin ohjelmoinnista, teknisestä asiakaspalvelusta ja tietohallinnosta sekä tietoturvasta ja tietosuojasta, jotka itseäni kiinnostivat paljon. Oli myös kiva oikeasti nähdä, mitä ja millaisilla työkaluilla töitä tehdään. IT-alasta ja sen työtehtävistä osattiin kertoa hyvin ja ymmärrettävästi, vaikka en arkipäiväisen tietokoneen käytön lisäksi alasta vielä paljon tiedäkään.

Sain tämän LukioJob -tutustumisen avulla hyödyllistä ja uutta näkökulmaa oman opiskelupaikan valintaan sekä pääsin käytännössä näkemään millaista tuleva työni voisi olla. Sain kaikki, ja enemmänkin, mitä odotin näiltä kahdelta päivältä. Opsec Oy:n väki otti minut hyvin vastaan ja molemmat tutustumispäivät olivat mielenkiintoisia. Kaksi päivää kului todella nopeasti. Nyt olen paljon varmempi siitä, että vuoden päästä haen yhteishaussa IT-alan opiskelupaikkaa.

Kiitos vielä Opsec Oy:n väelle, että sain tulla tutustumaan IT-alaan – ja juuri teidän yritykseenne!

Neera Kiviluoma
Seinäjoen lukion opiskelija