Jere Alanko-Luopa. Opsec Oy

“Aamuisin on mukava tulla töihin, kun on kiva porukka ja työ on motivoivaa.”

Esittelemme joka kuukausi yhden työntekijöistämme ja tällä kertaa esittelyssä on Jere Alanko-Luopa, joka aloitti helmikuussa työt Opsec Oy:n teknisessä asiakaspalvelussa.

Kurikasta kotoisin oleva Jere päätyi töihin meille viime vuonna tekemänsä harjoittelun ja sen jälkeen aloittamansa opinnäytetyön seurauksena. Tänä keväänä Jere valmistuu tietotekniikan insinööriksi Seinäjoen ammattikorkeakoulusta, joten opintojen ollessa vielä kesken, hän tekee töitä kolmena päivänä viikossa ja muu aika on varattu opinnäytetyön tekemiseen. Kesällä, valmistumisensa jälkeen, hän jatkaa meillä kokoaikaisena työntekijänä.

Harjoittelu ja opinnäytetyö johtivat työllistymiseen

Viime vuonna tekemänsä harjoittelun aikana Jere kertoi oppineensa paljon uusia asioita ja piti siitä, että pääsi tekemään käytännössä kaikenlaisia IT-tukeen ja -ylläpitoon liittyviä tehtäviä. – Olin tavallaan ensimmäisessä oman alan työpaikassa, joten oli kiva, että sain aloittaa IT-alan perusasioista ja pääsin kiinni asiakkaiden kanssa työskentelyyn. Harjoittelu oli helppo aloittaa, koska sain aluksi työkavereiden kanssa tutustua asioihin ja vierailla asiakasyrityksissä. Sain tehdä myös paljon sellaisia asioita, joita ei ole koulussa opetettu, Jere kertoo.

Jere pärjäsi harjoittelussa hyvin ja asiakkaat ottivat sosiaalisen ja reippaan miehen hienosti vastaan, joten myös vastuu töissä kasvoi. Harjoittelu muuttui kesätyöksi, kun muut karkasivat kesälomille, ja kesän aika Jere sai meiltä myös aiheen syksyllä aloittamaansa opinnäytetyöhön. Toimitusjohtaja Mika Lindbergin ja Jeren yhteinen tahtotila oli, että Jere saisi ensin opintonsa loppuun ja sitten vasta katsottaisiin mahdollista jatkoa työsuhteelle. Lopulta Jeren hyvin edennyt opinnäytetyö johti siihen, että hän pystyi aloittamaan työt jo osa-aikaisesti meneillään olevan opinnäytetyönsä viimeistelyvaiheessa. Jeren opinnäytetyö käsittelee verkon valvontaa avoimen lähdekoodin avulla. – Haasteellisinta opinnäytetyössä on ollut oikeiden lähteiden löytäminen, mutta muuten opinnäytetyö on edennyt hyvin, Jere lisää.

IT-ala on ollut Jerelle helppo valinta. – IT:n liittyvät asiat ovat aina kiinnostaneet, joten oli luonnollista lähteä alalle. Minulla oli myös paljon tuttuja opiskelemassa alalla, joten pystyin heiltä kyselemään opinnoista ja työpaikoista, Jere toteaa alan valinnastaan.

Tietoturvallisuuteen liittyvät asiat kiinnostavat Jereä, joten tulevaisuudessa hän aikoo myös opiskella siihen liittyviä asioita lisää. Kunnianhimoinen mies haluaakin ehdottomasti kehittyä työssään. – Toivon tietysti, että pääsen jatkossakin tekemään itselle mukavia hommia, Jere tiivistää tulevaisuuden suunnitelmansa.

Opsec Oy:ssä Jere on viihtynyt hyvin ja työskentely on hänestä ollut opettavaista ja sopivan haastavaa. – Aamuisin on mukava tulla töihin, kun on kiva porukka ja työ on motivoivaa, Jere lisää.

Vapaa-ajalla “höntsäurheilua”

Vapaa-aikaa Jere kertoo viettävänsä tyttöystävän kanssa ja “höntsäurheilun” parissa. Liikkuminen on Jerelle tärkeää, joten iltaisin ja viikonloppuisin hän kokoontuu kavereiden kanssa höntsäurheilemaan eli pelaamaan mm. futista, salibandyä ja jääkiekkoa Seinäjoen kentille.

Töissä hän osallistuu jatkuvasti käynnissä oleviin urheilun jälkipeleihin, kun etenkin jalkapalloon ja jääkiekkoon liittyvät tapahtumat saavat toimistolla työporukan päät kääntymään pois tietokoneiden ruuduilta. Töissä Jere on IT-joukkueemme pelaaja #7.

Työkaverit kertovat Jerestä

“Jerellä on hyvä asenne. Hän on osaava ja hänellä on kova halu oppia uutta. Hän myös pärjää hienosti asiakaspalvelutilanteissa.”
“Jere on reipas ja sanavalmis nuorimies, joka tarttuu työhön kuin työhön empimättä.”