Opsec Oy:n päivitetty tietosuojaseloste

Tietosuojaselosteemme on päivitetty

Olemme käyttäneet usein tietosuojaprojekteissamme lähtökohtana omaa tietosuojaselostettamme, jonka olemme nyt päivittäneet uuteen versioon. Voit käydä tutustumassa uuteen selosteeseemme osoitteessa www.opsec.fi/yritys/tietosuojaseloste.

Vanha selosteemme oli hyvin tietokeskeinen ja lähestyi rekisteröityjen informointia itse henkilötiedon näkökulmasta. Suositusten ja kokemuksemme mukaan selosteiden tulisi kuitenkin olla käyttäjäkeskeisempiä.

Suurin muutos tietosuojaselosteessamme liittyy siihen, että selostetta lukevan henkilön ei enää tarvitse tietää, mitä tietoa hänestä on tallennettu. Seloste lähestyy lukijaa nyt roolin tai suhteen kautta, joka hänellä on rekisterinpitäjään. Roolit, kuten asiakas, työntekijä ja markkinoinnin vastaanottaja, kertovat kootusti henkilölle, mikä selosteen osa koskee häntä itseään ja mikä ei. Näin informointi on selkeämpää ja tarjoaa suuren tekstimäärän sijaan olennaista informaatiota helposti ja kootusti. Olemme myös pyrkineet vähentämään selosteessa muodollisten ja ehkä tavalliselle lukijalle harhaanjohtavien termien käyttöä. Siksi “rekisteröity” tai muut vastaavat termit ovat nyt harvemmassa.

Autamme mielellämme yritystäsi tietosuojan jatkuvassa toteuttamisessa sekä henkilötietoihin kohdistuvien uhkien torjunnassa ja havainnoinnissa. Ota yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää oman yrityksenne tietosuojatoimintaan liittyen. Täältä löydät kaikki tietosuojaan liittyvät palvelumme: www.opsec.fi/palvelut/tietosuoja.

Hyvää alkanutta vuotta 2019!

Jari Ala-Varvi
tietosuojavastaava
IT-joukkueen pelaaja #679