Opsec Oy:n tietosuojavastaava Jari Ala-Varvi

Opsec Oy lahjoittaa turvallisuusosaamista Winter Wildness -tapahtumaan

Opsec Oy:n tietosuojavastaava ja yrittäjä Jari Ala-Varvi toimii turvallisuusvastaavana Winter Wildness -tapahtumassa, joka järjestetään 1.-2.12.2018 Seinäjoella. Tapahtuman järjestää Seinäjoki Silver Sharks yhteistyössä Suomen Cheerleadingliiton kanssa.

Opsec Oy tukee tulevan viikonlopun tapahtumaa omalla osaamisellaan eli lahjoittaa turvallisuusosaamista cheerleading -tapahtuman järjestäjille ja sitä kautta tuo turvallisuutta kaikille tapahtumassa mukana oleville. Tapahtumaan on ilmoittautunut yli 2000 eri-ikäistä kilpailijaa eri puolelta Suomea. Viikonlopun aikana Seinäjoen Urheilutalolla järjestettävään tapahtumaan odotetaan myös yli 1500 katsojaa. Lisäksi tapahtuman järjestelyihin osallistuu lähes sata vapaaehtoista työntekijää.

Turvallisuus rakentuu riskienhallinnasta

Opsec Oy:ssä asiakkaiden tietoturvallisuutta pohditaan aina osana asiakasyrityksen kokonaisturvallisuutta. Yrityksissä turvallisuusjohtamisen avulla suojataan tiedon lisäksi mm. henkilöitä, mainetta, omaisuutta ja ympäristöä. Tämän vuoksi asiakasyrityksen tietoturvallisuutta suunniteltaessa täytyy huomioida tietojen suojaamisen lisäksi monta muutakin asiaa.

Tapahtumille turvallisuussuunnitelmat, ilmoitukset ja luvat ovat pakollisia ja viranomaiset ovat myös kasvattaneet tapahtumasuunnittelun vaatimuksia, jotta tapahtumista saataisiin entistä turvallisempia.

Opsec Oy:ssä tietosuojavastaavana toimiva Ala-Varvi suorittaa tällä hetkellä turvallisuusalan YAMK-tutkintoa, joten tulevan viikonlopun turvallisuusvastaavan tehtävät ovat sopineet hänelle hyvin. Tapahtumaa varten hän on tehty turvallisuussuunnitelman, joka koostuu mm. viranomaisille tehtävästä pelastussuunnitelmasta sekä ilmoituksista ja luvista. Lisäksi hän on ennen tapahtumaa ohjeistanut ja kouluttanut vapaaehtoisia tapahtumatyöntekijöitä turvallisuustoiminnan osalta.

– Viikonloppuna järjestettävän tapahtuman turvallisuus perustuu ennakkoon tehtyyn riskianalyysiin. Tapahtumaturvallisuutta suunnitellaan ihan samalla tavalla kuin yritystenkin turvallisuutta. Täytyy tunnistaa riskit ja varautua etukäteen tunnistettuihin riskeihin. Käytännössä olen tapahtuman turvallisuussuunnittelussa tehnyt samaa riskienhallintaa, mitä teemme myös päivittäin Opsecin yritysasiakkaiden kanssa, Ala-Varvi kertoo.

Tapahtuman turvallisuusvastaavana hän on ollut mukana tapahtumasuunnittelun jokaisessa vaiheessa ja tehnyt tiivistä yhteistyötä seurojen, tilojen omistajien, viranomaisten ja vapaaehtoisten kanssa.

Winter Wildness -tapahtuma

Winter Wildness -tapahtuma on cheerleadingin aloittelijasarjojen päätapahtuma Suomessa. Cheerleadingin harrastajamäärät ovat olleet huimassa kasvussa niin Seinäjoella kuin koko Suomessakin. Lajissa on myös tullut kansainvälistä menestystä Suomelle, kun esimerkiksi naisten maajoukkue voitti cheer-sarjassa MM-kultaa viime keväänä.

Tulevana viikonloppuna myös Ala-Varvi itse pukee kisapaidan, kun Silver Sharksien aikuisten joukkue osallistuu Cheer Klassikot -kilpasarjaan sunnuntaina.

– Meillä cheerleading on koko perheen yhteinen harrastus, Ala-Varvi lisää.

Taustaa Jarin ja koko perheen harrastuksesta voit lukea Ylen alkuvuonna kirjoittamasta jutusta. Lisätietoja cheerleading-harrastuksesta ja Winter Wildness -tapahtumasta löydät Silver Sharksien sivustolta.

Opsec Oy:n henkilökunta toivottaa hauskaa ja turvallista kisaviikonloppua kilpailijoille, tuomareille ja yleisölle sekä tietysti tapahtuman järjestäjille!