Mika Lindbergistä Opsecin uusi toimitusjohtaja – Jari Ala-Varvi vahvistamaan yrityksen tietosuojaosaamista

Seinäjokelaisen tietoturvallisuuden ja tietohallinnon palveluyritys Opsecin hallitus päätti 14.8.2017 kokouksessaan vahvistaa yrityksen toimintaa ja tietoturvaosaamista uudelleenjärjestelyillä. Yritystä sen perustamisesta lähtien luotsannut Jari Ala-Varvi siirtyy asiantuntijapalveluihin. Toinen pääosakas ja perustajajäsen Mika Lindberg toimitusjohtajaksi. Hallituksen puheenjohtajana toimii Jukka Törmä. Yhtiön muiden luottamushenkilöiden tai omistussuhteiden osalta ei tapahdu muutoksia.

Vaihdoksen pääasiallisena syynä ovat Opsecin asiantuntijapalveluiden  kehitys ja asiakaskunnan muuttuvat tarpeet.

– Tähän asti on ollut tärkeää varmistaa teknologisen osaamisen riittävyys yhtiön omien toimintojen kehittämisessä. Ensiarvoisen tärkeää on ollut  toiminnanohjauksen, raportoinnin ja teknologisten perusratkaisujen kehittäminen palveluiden osana. Tässä Mikan työpanos ja osaaminen tietohallintopäällikkönä on ollut ensiarvoisen tärkeää. Opsecin toiminta on vakiintunut ja järjestelmät on saatu tehokkaaseen käyttöön asiakasyrityksissä, kertoo Jari Ala-Varvi.

Jatkossa yksi iso vaatimus, joka haastaa asiakasyritykset, on uusi tietosuoja-asetus ja sen edellyttämät panostukset riskienhallintaan ja tietohallintoon. Ala-Varvin osaaminen ja kokemus vastaavat paremmin kehitystarpeisiin työvälineiden ja menetelmien osalta sillä puolella.

– Jari aloittaa Opsecilla tietosuojavastaavana. Hänen toimenkuvaansa kuuluu ensisijaisesti yhtiön oman ja ja Opsecin hallinnassa olevien asiakasympäristöjen tietosuojan valvonta ja kehittämistyö, viranomaisyhteistyö sekä riskienhallinta. Samalla Jari toimii asiakasprojekteissamme asiantuntijatiimimme ohjaajana ja kehittäjänä menetelmäosaamisen ja työkalujen osalta, Mika Lindberg kertoo.

Ala-Varvi on ollut mm. viime vuoden Laurean ylemmän ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehittämishankeopinnoissa mukana tietosuojaosaamisen voimakkaassa kehittämisessä. Tähän liittyen Jari on toiminut esimerkiksi EU:n 7:nnen kehysohjelman rahoittamassa 14 miljoonan euron INACHUS-hankkeessa tietosuojatyön käynnistäjänä, ohjaajana ja asiantuntijana. Tällaista kansainvälistä osaamista vaativat myös asiakkaamme tänä päivänä EU-markkina-alueen yhdentyessä.

Kuvassa Opsecin pääosakkaat tietosuojavastaava Jari Ala-Varvi, tietohallintopäällikkö ja hallituksen puheenjohtaja Jukka Törmä sekä toimitusjohtaja Mika Lindberg

Lisätietoja: Mika Lindberg, toimitusjohtaja, puh. 020 198 6698, sähköposti: mika.lindberg@opsec.fi