Nuorempi tietosuoja-asiantuntija tai -harjoittelija

Opsecin joukkue koostuu Suomen parhaimmista tietohallinnon, tietoturvallisuuden ja tietosuojan osaajista. Joukkueemme tehtävä Opsec Oy:lla on tuottaa asiakkaillemme heidän liiketoimensa menestyksen tueksi tehokkaat ja laadukkaat tietohallinto-, tietoturva- ja tietosuojapalvelut.

Toimintamme perustuu luottamukseen, rehellisyyteen ja kumppanuuteen. Osaavat, sitoutuneet ja hyvin yhteen pelaavat ihmiset varmistavat Asiakkaidemme ja sitä kautta oman menetyksemme. Arjessa meille on tärkeää asiakkaiden auttaminen, osaamisen jakaminen ja toisista välittäminen. Työntekijämme ovat tärkein voimavaramme ja pidämme huolta jokaisesta tarjoamalla mm. hyvin kattavat terveydenhuollon palvelut ja vakuutukset.

Lisäksi saat meiltä laajan asiantuntijatuen, koulutusta, valmiit työvälineet ja prosessiohjeet sekä erinomaiset asiakkaat. Tehtävissä menestymisessä auttaa kiinnostus yksityisyyden suojaan ja tietosuojaan liittyvää lainsäädäntöä ja tekemistä kohtaan sekä yhteistyö- ja viestintätaidot. Kielivaatimuksena on hyvä suomen ja englannin kielen suullinen ja kirjallinen osaaminen. 

Tehtävät

Tietosuoja-asiantuntijoiden tehtävät sisältävät monipuolisia tietosuojaan liittyviä suunnittelu- ja toteutustehtäviä yrityksissä ja julkishallinnon organisaatioissa. Olemme palvelutuottaja asiakkaillemme ja tehtävämme on ratkaista heidän arjessaan eteen tulevat tietosuojahaasteet yhteistyöllä ja omalla erityisosaamisellamme.

Tukena sinulle toimivat muut asiantuntijamme, mutta työ on usein itsenäistä työskentelyä suoraan asiakkaiden kanssa. Työtehtävät koostuvat eri kokoisten ja eri toimialojen tietosuojaprojekteista, kartoituksista, tietosuojaa koskevista vaikutustenarvioinneista ja jatkuvista tietosuojavastaavan tehtävistä. Tyypillisiä tehtäviä ovat käytännössä:

 • Organisaation tai sen osan tietosuojatason ja toiminnan lainmukaisuuden arviointi ja kehityssuunnitelman laatiminen, raportointi asiakkaillemme tietosuojan ja lainmukaisuuden tilanteesta
 • Tietosuojalainsäädännön noudattamisen tavat ja tulkinnat eri tilanteissa
 • Hankinnoissa ja sopimuksissa opastaminen ja sopimusneuvottelut asiakkaiden puolesta tai tukena
 • Henkilötietojen käsittelytoimien inventoinnit, tietojen siirtojen kartoitukset ja kansainvälisten tietojen siirtojen arviot
 • Tietosuojaa koskevat vaikutustenarvioinnit, oikeuksien tasapainotestit. kirjalliset tarpeellisuusarviot ja vastaavat selvitykset
 • Henkilötietojen käsittelyn riskien arvioinnit ja riskiarvioimenetelmien kehittäminen
 • Tietosuojan kehityssuunnitelmat ja niiden käytännön toteuttaminen asiakkaillamme

Nuorempi tietosuoja-asiantuntija voi olla vielä keskellä koulutusputkea, esimerkiksi vasta alempi korkeakoulututkinto valmiina tai opistotason soveltuva tutkinto. Työkokemusta emme odota kovin paljon, mutta edellytämme kuitenkin aiempaa tuntemusta tietosuojatyöstä. Yleistä työkokemusta on oltava vähintään kahden vuoden ajalta kokoaikaisesta työskentelystä. Työkokemus voi rajoittua yksittäisiin tehtäviin tai projekteihin, koska työtehtävät tulisivat meilläkin olemaan vanhemman asiantuntijan ohjauksessa tehtäviä yksittäisiä tehtäviä. Tavoitteena on kouluttaa asiantuntija vaativampaan itsenäisen asiantuntijan tehtävätasoon, joten paikka voi soveltua myös opiskelijoille, joilla on tavoitteena jatkaa opintoja ja sertifioitua myöhemmin.

Nuorempi asiantuntija voi työskennellä osin etänä, mutta harjoittelijan työpaikka tulee olemaan joko Seinäjoella tai Tampereella.

Hakemuksen voit lähettää alla olevalla lomakkeella. Tehtävä täytetään sopivan henkilön löydyttyä.

Lisätietoja tehtävästä antaa Opsec Oy:n tietosuojavastaava Jari Ala-Varvi, jari.ala-varvi@opsec.fi

 • Valitse alta tehtävä, johon haet ja täytä seuraava lomake.
 • Lataa tähän ansioluettelosi PDF-tiedostona.
  Max. file size: 128 MB.
 • Lataa tähän hakemus PDF-tiedostona.
  Max. file size: 128 MB.