Kaksivaiheisella todennuksella suojataan laitteita, järjestelmiä ja palveluita.

Monivaiheinen todentaminen

Tunnistautuminen laitteisiin, palveluihin ja sovelluksiin tapahtuu organisaatioissa suurimmaksi osaksi käyttäjätunnuksella ja salasanalla, mutta tämän yhdistelmän käyttö ei ole tarpeeksi luotettava ratkaisu organisaation tietojen kannalta. Käyttäjien käyttäjätunnus-salasanaparit ovat usein liian helposti arvattavissa tai murrettavissa.

Kaksivaiheinen todennus (two-factor authentication, 2FA) parantaa laitteiden, palveluiden ja sovellusten tietoturvaa, koska tunnistautumiseen tarvitaan yksi todennustapa lisää. Monivaiheisessa todennuksessa (multifactor authentication, MFA) tunnistautumiseen lisätään vielä yksi tai useampi vaihe lisää.

Kaksivaiheinen ja monivaiheinen todennus tuo käyttäjätunnus-salasanaparilla tunnistautumiseen merkittävän turvallisuustekijän lisää. Tietoturvan taso on selvästi parempi ja tiedot ovat huomattavasti paremmin suojattu, kun sisäänkirjautumiseen käytetään useampaa todennustapaa.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että käyttäjätunnuksen ja salasanan lisäksi sisäänkirjautumisessa käytetään esimerkiksi suoja-avainta, varmistuskoodia, sähköposti-ilmoitusta tai sormenjälkitunnistusta. Näiden tunnistustapojen myötä hyökkääjä ei pääse hyödyntämään varastamaansa käyttäjätunnusta ja salasanaa vaan hän tarvitsee näiden lisäksi myös kolmannen tai useamman tavan tunnistautua.  

Ota yhteyttä, niin autamme organisaatiosi ottamaan käyttöön monivaiheisen tai kaksivaiheisen tunnistautumisen laitteissa, palveluissa ja sovelluksissa. Opsec Oy:n palveluiden kautta on mahdollista ottaa käyttöön mm. Yubikey -suoja-avaimia, joiden avulla voidaan todentaa käyttäjän henkilöllisyys laitteille tai palveluihin kirjautuessa.