Toimitusjohtaja Mika Lindberg, Opsec Oy

Opsecin toimitusjohtaja Mika Lindberg suoritti arvostetun CISSP-sertifikaatin

Certified Information Systems Security Professional (CISSP) on kansainvälisesti tunnustettu ja arvostettu ammatillinen tietoturvasertifiointi. Opsec Oy:n toimitusjohtaja Mika Lindberg suoritti sertifioinnin onnistuneesti vuoden 2022 kevään aikana. “Ajatus oman osaamisen todentamisesta tämän tyyppisellä sertifioinnilla on ollut mielessä jo pitkään. Opsecilla tietosuojatiimi on suorittanut menestyksellisesti sertifiointeja ja nyt tätä laajennetaan myös tietoturvallisuuteen“, Lindberg kommentoi motiiveja sertifikaatin suorittamisen taustalla.

CISSP-sertifiointeja valvoo juuri tätä tarkoitusta varten perustettu, voittoa tavoittelematon organisaatio (ISC)² (International Information Systems Security Certification Consortium). Saadakseen sertifioinnin on hakijan täytynyt toimia viiden vuoden ajan tietoturvatehtävissä ja suorittaa sertifiointitesti.  “Sertifioinnin vaatima 5 vuoden työkokemus ei ole turha kriteeri, sillä koen, että työtehtävissä vuosien aikana opitut asiat ja niiden yhdistäminen ajantasaiseen teoriatietoon olivat tärkeässä roolissa suorituksessa”, Lindberg kommentoi. 

10 tietoturvan osaamisaluetta kattava sertifiointitesti on läpileikkaus koko tietoturvakenttään. Osaamisalueisiin kuuluvat muun muassa pääsynhallinta, sovellusten tietoturva, käyttöturvallisuus sekä liiketoiminnan jatkuvuuden suunnittelu ja toipumissuunnittelu. “Tietoturvan ja kyberturvallisuuden kenttä muuttuu koko ajan voimakkaasti. Globaalit asiat vaikuttavat meihin kaikkiin näillä osa-alueilla ja vaatimus jatkuvasta tietotaidon ylläpitämisestä koskee meitä kaikkia alalla toimivia”, toteaa Lindberg. 

Opsecin ensisijainen tavoite on aina osoittaa asiakkailleen osaamisemme taso päivittäisen ja pitkäjänteisen tekemisemme kautta. “On kuitenkin selvää, että sertifioinnit antavat asiakkaille vahvistuksen siitä, että osaamisemme taso on arvioitu myös ulkopuolisen tason toimesta. Näin uskomme niistä olevan hyötyä myös asiakkaillemme”, Lindberg täydentää.