Sofia Kallio Opsec Oy

Opsec Oy:n tietosuoja-asiantuntija Sofia Kallio on suorittanut CIPP/E -sertifioinnin

Tietosuoja-asiantuntija Sofia Kallio on suorittanut Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E) -sertifioinnin.

CIPP on kansainvälisen tietosuoja-ammattilaisten järjestön IAPP:n sertifiointiohjelma, joka on tarkoitettu tietosuoja-ammattilaisille ympäri maailman. CIPP-sertifikaatti on alan tärkeimpiä tunnustuksia.

– CIPP/E -sertifiointia varten käydään laaja-alaisesti läpi tietosuojalainsäädäntöä ja sen soveltamista. Minulle sertifioinnin suorittaminen oli ennen kaikkea osaamiseni laajentamista, syventämistä ja testaamista. Nyt tuntuu loistavalta. Odotan innolla, että pääsen käyttämään oppimaani asiakastyössä, Sofia kertoo.

Sen lisäksi, että Sofia auttaa asiakkaita noudattamaan tietosuojavelvoitteita erilaisten projektien ja jatkuvien palvelujen muodossa, hän on myös avuksi sopimusasioissa, erityisesti tietosuojasopimuksiin liittyen.

– Kaiken kaikkiaan pyrin olemaan luotettava tiimipelaaja osana Opsecin IT-joukkuetta, Sofia lisää.

Opsec Oy:n tietosuoja-asiantuntijat tarjoavat asiakkailleen ja yhteistyökumppaneilleen kansainvälistä huipputason osaamista

Sofian sertifiointi on tärkeä osoitus asiakkaillemme siitä, miten me sitoudumme jatkuvaan osaamisen kehittämiseen yrityksenä. Haluamme olla kansainvälisesti osaava ja tunnustettu toimija. Opsec Oy:n asiantuntijoista CIPP/E-sertifiointi löytyy ennestään myös tietosuojavastaava Jari Ala-Varvilta.

Eurooppalaisen tietosuojalainsäädännön tuntemus edellyttää osaamista eurooppalaisesta tietosuojasta ja lainsäädäntökehyksestä. Myös Euroopan Unionin lainsäädäntöprosessi sekä instituutiot ja niiden historiallinen kehitys on tunnettava. Merkittävin yksittäinen tietosuojaa koskeva säädös on EU:n yleinen tietosuoja-asetus, mutta tietosuojalainsäädännön tuntemus edellyttää myös muun yksityisyyden suojaa koskevan lainsäädännön, kuten EU-lainsäädännön ja kansallisen lainsäädännön tuntemusta. Lainsäädännön tuntemisen lisäksi tietosuoja-asiantuntijan on osattava soveltaa tietosuojaa koskevia sääntöjä käytännön elämään. Tämä vaatii lainsäädäntöosaamisen lisäksi eri maiden viranomaisten soveltamisohjeiden ja eri toimialojen suositusten tuntemusta ja hallintaa sekä niiden viemistä käytännön työhön.

Tags: