Opsec Oy, tietohallintopäällikkö Antti Kantola

“Kyllä mä vieläkin uskaltaisin mäestä hypätä”

Helmikuussa Opsec Oy:llä tehtiin uusi pelaajasopimus, joten tällä kertaa esittelyssä on IT-joukkueen uusin pelaaja #31, tietohallintopäällikkö Antti Kantola. Antti on reilun kuukauden aikana ehtinyt perehtymään Opsec Oy:n toimintaan, tutustumaan asiakkaiden IT-ympäristöihin, kouluttamaan IT-alan osaajia, osallistumaan sisäiseen kehitystyöhön ja pelaamaan IT-joukkueen liikuntatunneilla. Antin vankka kokemus teollisuus-, logistiikka- ja elämysyrityksen tietohallinnon johtajana laajentaa loistavasti IT-joukkueen osaamista niin IT-ympäristöjen kokonaishallinnan kuin tietoturvallisuuden osalta. Myös Antin positiivinen luonne sekä rauhallinen ja järjestelmällinen tapa toimia sopivat IT-joukkueeseen loistavasti. 

– Takana on onnistunut ja pitkä työura hyvällä työnantajalla, mutta Opsec Oy:n kohdalla kuitenkin uudenlainen näkökulma IT-ympäristöihin kiinnosti ja päässä kulki ajatus, että “nyt tai ei koskaan”. Päätös lähteä uuteen työhön ei ollut yksinkertainen, mutta Opsec Oy:n toimintatavat ja työympäristö kiinnostivat kovasti ihmistä, joka tykkää oppia uutta koko ajan, Antti kertoo.

– Opsec Oy:llä oma työnkuva tietohallinnon ja tietoturvan parissa tarkentuu koko ajan niin oman osaamisen ja kiinnostuksen kuin asiakkaiden tarpeiden myötä. On mukava päästä haastamaan itseä monessa asiassa, Antti kuvailee.  

Koillismaan laduilta ja mäkimontuista Etelä-Pohjanmaalle ja IT-alalle

Antti vietti lapsuutensa Kuusamossa ja vapaa-aikaan kuului yhdistetty, hiihtoa ja mäkihyppyä. – Sain 9-vuotiaana ensimmäiset mäkisukset ja hiihto oli ollut jo luonteva osa lapsuutta siihen mennessä, joten lajivalinta tuli sitä kautta. Myös muut oman kylän pojat olivat mukana ja isä oli aktiivinen kuskaamaan meitä ympäriinsä. Paljon tuli nuorena istuttua autossa harjoitusten, leirien ja kisojen vuoksi, Antti kertoo. Antti myös menestyi yhdistetyssä edustaessaan Kuusamon Erä-Veikkoja, sillä taskuun hänellä on jäänyt menestystä niin junioreiden kuin yleisen sarjan Suomen mestaruuskisoista. Lisäksi Antilta löytyy maajoukkueessa saavutettu 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruus. Armeijan alkaessa Antin oli kuitenkin mietittävä, voiko urheilulla elää vai täytyykö panostaa johonkin muuhun. Lopulta hän päätyi armeijan jälkeen kouluun Etelä-Pohjanmaalle ja sitä kautta jäi myös töihin alueelle. Nuoruuden lajivalinnoista Antti ei ole kuitenkaan luopunut, sillä hän toimii nykyisin Alahärmän Kisassa lasten ja nuorten mäkyhyppyvalmentajana. Mäkihypystä ja lajissa tarvittavasta hurjapäisyydestä juteltaessa Antin rohkeus ja urheilijan luonne paistavat kilometrien päähän. – Kyllä mä vieläkin uskaltaisin mäestä hypätä, Antti kertoo itsevarmasti hymyillen. 

IT-alalle Antti päätyi harrastusten, kiinnostuksen kohteiden, opintojen ja työn muutosten kautta. Jossain vaiheessa nuoren miehen erilaiset kesätyöt vaihtuivat vakituiseen työhön ja vuosien varrella muutokset työympäristössä toivat lopulta eteen ison vastuun tietohallinnossa ja sen johtamisessa. – IT on kiinnostanut minua jo nuoresta saakka ja lopulta töiden lomassa tuli myös opiskeltua alasta lisää. Nyt takana on jo yli 15 vuotta kokemusta tietohallinnon johtamisesta, Antti tiivistää työuransa vaiheet. 

IT-alassa ja -ympäristöissä Anttia viehättää nopea kehitys, joka haastaa sopivasti koko ajan. Antti kertoo myös tykkäävänsä luvuista, ja mitä kaikkia kokonaisuuksia niistä voi päätellä tai osoittaa todeksi. Antti kuitenkin korostaa ihmisen roolia IT-ympäristöjen kehityksessä. – Vaikka maailmaan sopii jo paljon tekniikkaa, koneälyä, big dataa ja laskentatehoa, ihminen on kuitenkin se joka lopulta aina ohjaa, hankkii ja käyttää IT-ympäristöihin liittyviä osa-alueita, Antti kertoo näkemyksistään. Antti myös nauttii työstä ihmisten parissa. – Toisten auttaminen on palkitsevaa. On hienoa toteuttaa tai ratkaista jotain, mistä joku toinen konkreettisesti hyötyy, Antti lisää.

Antti myös pitää Opsec Oy:n toiminnan ajatuksesta. – Itse ajattelen, että huolellisella pohjatyöllä voidaan helpottaa toisten työtä ja aina ei tarvitse keksiä kaikkea uudelleen vaan voidaan toistaa tai hyödyntää jo olemassa olevia hyviä toimintatapoja. Usein esimerkiksi yrityksen IT-projekteissa ajatellaan, että oman yrityksen toiminta on uniikkia, mutta tosiasiassa haasteet ovat usein samanlaisia. Siksi asiakas hyötyy todella paljon yhteistyöstä Opsec Oy:n kaltaisen yrityksen kanssa. Täältä löytyy todella paljon valmista tietoa, syväosaamista ja laaja-alaista kokemusta IT-ympäristöjen kehittämiseen, Antti toteaa.

Perhe ja liikunta töiden vastapainona

Nykyisin Antti asuu Seinäjoella ja perheeseen kuuluvat vaimo ja kaksi tytärtä. Mäkihyppyvalmentamisen ohella Antti nauttii myös itse liikunnasta. – Lavatansseista on tullut hauska harrastus vaimon kanssa. Se on fyysisesti haastavaa, mutta siellä tapaa myös paljon uusia ihmisiä. Käymme pääasiassa lähialueen tanssilavoilla kesäisin ja tanssikursseilla talvisin, Antti kertoo. Lisäksi Antti kertoo tykkäävänsä golfista eikä kuulemma koskaan kieltäydy mistään pallopeleistä. Myös penkkiurheilu kuuluu monessa muodossa miehen vapaa-aikaan.  

Monessa mukana oleva mies ymmärtää myös nykyisin paremmin, miksi työstä täytyy välillä irrottautua. – Kokemuksen myötä olen oppinut, että yli 12 tunnin päivällä ei saa työtä loppumaan, Antti kertoo hymyillen.Täältä löydät Opsec Oy:n blogintilaamalla uutiskirjeen saat uusimmat blogitekstimme myös sähköpostiisi. 

Opsec Oy:n IT-joukkueen yhteystiedot