Työpuhelinten tietoturvallisuus

Huolehdi työpuhelinten tietoturvallisuudesta

Työpuhelimista pääsee usein käsiksi yrityksen liiketoiminnan kannalta tärkeisiin tietoihin ja henkilötietoihin sekä muihin erilaisiin järjestelmiin ja palveluihin, joten myös puhelinten tietoturvallisuudesta on huolehdittava. 

Materiaalipankistamme löydät opasvideoita, joissa käydään läpi Android- ja iPhone -puhelinten tietoturvaa parantavat perusasetukset. Huolehdi, että työpuhelimissa käytetään mm. näytön lukitusta ja aikakatkaisua, rajoitetaan lukitusnäytöllä näkyvien ilmoitusten sisältöä sekä huolehditaan puhelinten paikannusasetuksista ja tarvittaessa puhelinten tietojen tyhjennyksestä. Työhön liittyviä laitteita ei myöskään saa koskaan luovuttaa ulkopuolisille tai jättää ilman valvontaa. 

Yrityskäytössä työpuhelinten tietomurtoja voidaan estää myös puhelimiin ladattavilla suojaussovelluksilla. Esimerkiksi F-Securen Freedome for Business -palvelu kryptaa kommunikointiin liittyvää sisältöä, suojaa sovelluksia kiristysohjelmilta ja haitalliselta sisällöltä sekä suojaa ennakoivasti käyttäjää selaimen haitta- ja kalastelusivustoilta.

Jos yrityksessäsi on tarvetta keskittyä työpuhelinten suojaukseen, ota yhteyttä asiantuntijoihimme.