Opsec Oy, asiakaskokemuksia, Jouni Halkosaari, Tuoretie

“Tieto on meidän pääomaa ja siksi myös tietoturvatason on oltava todella korkealla”

Tuoretie Oy on elintarvikelogistiikkaan keskittynyt yritys, joka ohjaa, kehittää ja tuottaa monipuolisia ja kustannustehokkaita logistiikkapalveluita elintarviketeollisuudelle ja muille yritysasiakkaille. Laajojen kotimaan logistiikkapalveluiden lisäksi Tuoretie tuottaa asiakkailleen vienti- ja tuontikuljetuksia sekä niihin liittyvät sähköiset Tullin asiointipalvelut. Tuoretiellä työskentelee noin 40 logistiikan ammattilaista ja liikevaihto oli vuonna 2018 noin 66 miljoonaa euroa.

Tuoretienkehityspäällikkö Jouni Halkosaari on ollut talossa jo 13 vuotta ja vastaapääasiassa yrityksen ICT-toiminnoista, logistiikan sähköisistä palveluista jaelintarvikejakelusta. Hän on myös mukana monissa yrityksen kehityshankkeissasekä toimii johtoryhmän jäsenenä ja palvelutiimin esimiehenä. – Panostammeaktiivisesti logistiikan sähköisten palveluiden kehitykseen, kuten esimerkiksi sanomanvälitykseenja integraatioihin, liiketoimintaverkoston digitalisointiin, jakelun ohjaukseen,logistiikan palveluportaaliin, jne. Tällä tavoin voimme tarjota asiakkaillemmekokonaisvaltaista ja tehokasta logistiikkapalvelua, Halkosaari kertoo.

Tuoretien toimintaperustuu verkostomaiseen liiketoimintaan, jossa suurin osa logistiikantuottamiseen tarvittavista resursseista ostetaan alihankintana. Sen vuoksiyrityksen pääasiallinen toiminta koostuu erittäin laajojen verkostojen jaresurssien ohjaamisesta. – Meillä on toiminnastamme valtava määrä dataa. Tietoon meidän pääomaa ja siksi myös tietoturvatason on oltava todella korkealla,Halkosaari lisää.

Yhteistyö Opsec Oy:n kanssa

Tuoretien ja Opsecinyhteistyö alkoi vuonna 2016. – Etsimme silloin sopivaa kumppania kehittämään kanssammeyrityksen tietoturvaa ja päädyimme Opseciin. Tärkeintä kumppanin valinnassa olialusta alkaen luottamuksellisen suhteen syntyminen ja vahva osaaminen,Halkosaari kertoo.

Yhteistyön alussaOpsecin asiantuntijat tekivät Tuoretielle tietoturvan riskianalyysin jateknisiä testauksia, joiden perusteella sovittiin tarvittavistakehitystoimenpiteitä. Muutoksia on tehty mm. organisaation toimintaprosesseihinja teknisiin kehitystoimenpiteisiin sekä henkilökunnan ohjeistamiseen jakoulutukseen.  

– Yhteistyö onjatkunut, koska olemme olleet siihen tyytyväisiä ja tietoturva nähdään meilläjatkuvana kehityskohteena laajojen tietojenkäsittelyprosessien vuoksi,Halkosaari jatkaa.

Vuosien varrellaOpsecin asiantuntijat ovat säännöllisesti tehneet Tuoretielletietoturvatestauksia ja riskianalyysejä sekä ehdottaneet ja toteuttaneet niidenperusteella tarvittavia kehitystoimenpiteitä. Viimeisen vuoden aikana Opsec onollut alusta asti mukana yrityksen tietosuojan kehittämisessä. Lisäksi Opsecinasiantuntijat ovat keskittyneet Tuoretien Office 365 -palvelun suojaamiseen, käyttäjienmonivaiheisen tunnistautumisen käyttöönottamiseen ja avustaneet mahdollisiin tietoturvapoikkeamiinvarautumisessa. Näin Tuoretien tietoturvallisuustaso on saatu pidettyä liiketoiminnanvaatimalla tasolla.

– Yhteistyön parhaita puolia on ollut helppous. Opsecin väkeä on ollut aina helppoa lähestyä ja heillä on myös sellainen mukavan positiivinen tekemisen meininki. Kaikki projektit ovat edenneet suunnitelmien mukaan ja olen ollut tyytyväinen yhteistyön tuloksiin, Halkosaari lisää lopuksi.


Tutustu täällä myös muihin Opsec Oy:n asiakastarinoihin.