Opsec Oy, asiakaskokemuksia, Jouni Halkosaari, Tuoretie

“Tieto on meidän pääomaa ja siksi myös tietoturvatason on oltava todella korkealla”

Tuoretie Oy on elintarvikelogistiikkaan keskittynyt yritys, joka ohjaa, kehittää ja tuottaa monipuolisia ja kustannustehokkaita logistiikkapalveluita elintarviketeollisuudelle ja muille yritysasiakkaille. Laajojen kotimaan logistiikkapalveluiden lisäksi Tuoretie tuottaa asiakkailleen vienti- ja tuontikuljetuksia sekä niihin liittyvät sähköiset Tullin asiointipalvelut. Tuoretiellä työskentelee noin 40 logistiikan ammattilaista ja liikevaihto oli vuonna 2018 noin 66 miljoonaa euroa.

Tuoretien kehityspäällikkö Jouni Halkosaari on ollut talossa jo 13 vuotta ja vastaa pääasiassa yrityksen ICT-toiminnoista, logistiikan sähköisistä palveluista ja elintarvikejakelusta. Hän on myös mukana monissa yrityksen kehityshankkeissa sekä toimii johtoryhmän jäsenenä ja palvelutiimin esimiehenä. – Panostamme aktiivisesti logistiikan sähköisten palveluiden kehitykseen, kuten esimerkiksi sanomanvälitykseen ja integraatioihin, liiketoimintaverkoston digitalisointiin, jakelun ohjaukseen, logistiikan palveluportaaliin, jne. Tällä tavoin voimme tarjota asiakkaillemme kokonaisvaltaista ja tehokasta logistiikkapalvelua, Halkosaari kertoo.

Tuoretien toiminta perustuu verkostomaiseen liiketoimintaan, jossa suurin osa logistiikan tuottamiseen tarvittavista resursseista ostetaan alihankintana. Sen vuoksi yrityksen pääasiallinen toiminta koostuu erittäin laajojen verkostojen ja resurssien ohjaamisesta. – Meillä on toiminnastamme valtava määrä dataa. Tieto on meidän pääomaa ja siksi myös tietoturvatason on oltava todella korkealla, Halkosaari lisää.

Yhteistyö Opsec Oy:n kanssa

Tuoretien ja Opsecin yhteistyö alkoi vuonna 2016. – Etsimme silloin sopivaa kumppania kehittämään kanssamme yrityksen tietoturvaa ja päädyimme Opseciin. Tärkeintä kumppanin valinnassa oli alusta alkaen luottamuksellisen suhteen syntyminen ja vahva osaaminen, Halkosaari kertoo.

Yhteistyön alussa Opsecin asiantuntijat tekivät Tuoretielle tietoturvan riskianalyysin ja teknisiä testauksia, joiden perusteella sovittiin tarvittavista kehitystoimenpiteitä. Muutoksia on tehty mm. organisaation toimintaprosesseihin ja teknisiin kehitystoimenpiteisiin sekä henkilökunnan ohjeistamiseen ja koulutukseen.  

– Yhteistyö on jatkunut, koska olemme olleet siihen tyytyväisiä ja tietoturva nähdään meillä jatkuvana kehityskohteena laajojen tietojenkäsittelyprosessien vuoksi, Halkosaari jatkaa.

Vuosien varrella Opsecin asiantuntijat ovat säännöllisesti tehneet Tuoretielle tietoturvatestauksia ja riskianalyysejä sekä ehdottaneet ja toteuttaneet niiden perusteella tarvittavia kehitystoimenpiteitä. Viimeisen vuoden aikana Opsec on ollut alusta asti mukana yrityksen tietosuojan kehittämisessä. Lisäksi Opsecin asiantuntijat ovat keskittyneet Tuoretien Office 365 -palvelun suojaamiseen, käyttäjien monivaiheisen tunnistautumisen käyttöönottamiseen ja avustaneet mahdollisiin tietoturvapoikkeamiin varautumisessa. Näin Tuoretien tietoturvallisuustaso on saatu pidettyä liiketoiminnan vaatimalla tasolla.

– Yhteistyön parhaita puolia on ollut helppous. Opsecin väkeä on ollut aina helppoa lähestyä ja heillä on myös sellainen mukavan positiivinen tekemisen meininki. Kaikki projektit ovat edenneet suunnitelmien mukaan ja olen ollut tyytyväinen yhteistyön tuloksiin, Halkosaari lisää lopuksi.


Tutustu täällä myös muihin Opsec Oy:n asiakastarinoihin.